Emoțiile vă pot da mari bătăi de cap, mai ales când e vorba de evenimente importante pentru viața voastră: bacalaureat, admitere la facultate, etc. Dar emoțiile sunt și bune: ne ajută să fim mai atenți, mai receptivi, mai puternici.

Resursele de mai jos te ajută să îți înțelegi mai bine emoțiile și să afli cum le poți gestiona.

Nu uita: poți contacta un consilier, inclusiv online pentru a discuta eventualele întrebări sau probleme pe care le ai.

Din momentul în care ai intrat în școală a trebuit să înveți, multe lucruri, diferite, din multe domenii. Te-ai gândit vreodată că trebuie să știi CUM să înveți, pentru a avea rezultatele cele mai bune, cu cel mai mic consum de energie și timp posibil?

Instrumentele de mai jos te vor ajuta să vezi care sunt metodele de învățare care ți se potrivesc cel mai bine iar Inventarul stilurilor de învățare te va ajuta să înțelegi că fiecare dintre noi, are un stil propriu de a reține și utiliza informațiile.

Dacă mai ai și alte întrebări legate de eficiența învățării, poți contacta un consilier, inclusiv online.

Știi că sunt multe alte lucruri pe care le poți face pe lângă școală?

Poți fi voluntar într-o organizație care schimbă viața comunității tale. Poți să te pregătești pentru a face liceul sau facultatea în altă țară. Poți să îți dezvolți abilitățile prin intermediul hobby-urilor tale. Nu e nimic care să te oprească, decât propria voință și determinare. Știi câți oameni geniali nu au renunțat să facă lucrurile de care erau pasionați? Învață din viețile lor pentru a găsi sensul propriei tale vieți.

Pe parcursul vieții tale vor fi importante și cunoștințele pe care le-ai dobândit în școală, dar cel mai important va fi atitudinea ta față de ceea ce ți se întâmplă și abilitatea ta de a găsi cele mai bune răspunsuri. Aplică testul Mind Set pentru a vedea dacă ai o structură flexibilă sau rigidă a mentalității. Știi care sunt oamenii care reușesc cel mai adesea să facă ce își propun? Ai ghicit, cei care au o structură flexibilă.

Fără un corp sănătos, nu vei reuși să faci nici cele mai mici lucruri de aceea ai grijă de el și adoptă un stil de viață sănătos. Minim 10000 de pași pe zi pot ține bolile departe de tine.

Cu ajutorul instrumentelor de mai jos vei putea identifica care sunt sursele de stres din viața ta și cum le poți gestiona și multe alte informații care îți pot face viața mai ușoară.