PASUL 1. Căutarea unui loc de muncă

Acest pas te ajută pe tine să oferi elevilor un minim de cunoştinţe cu privire la principalele metode de căutare a unui loc de muncă. Este important ca elevii să ştie de unde să înceapă în căutarea unui loc de muncă.

Toate informaţiile pe care tu le oferi elevilor poate face diferența între găsirea rapidă și facilă a unui loc de muncă și căutări lungi și deprimante.

De asemenea, oferă elevilor cât mai multe informaţii despre anunţurile de recrutare periculoase.

În această secţiune vei găsi informaţii despre construirea unui CV, a unei scrisori de intenţie dar şi modul de comunicare cu posibilii angajatori. Oferă aceste informaţii elevilor tăi astfel încât aceştia să fie pregătiţi în momentul în care vor dori să aplice la un loc de muncă.

Interviul este un eveniment important pentru oricine doreşte să îşi găsească un loc de muncă. Oferă elevilor tăi informaţii despre cum să se pregătească pentru un interviu, despre posibile întrebări la interviu.

De asemenea, discută cu elevii tăi despre munca legală şi cea ilegală dar şi despre contractul de muncă, despre responsabilităţile şi drepturile angajatului.

Încurajează elevii să nu se plafoneze în meseria aleasă. Explică-le cât de importantă formarea profesioanală continuă fie că este vorba de cursuri de calificare-recalificare-specializare fie că este vorba de dobândirea de abilităţi de antreprenor.

Aici poţi găsi informaţiisau fişe de lucru  legate de formarea profesională a ta. Revino pe platformă pentru că noi periodic adăugăm noi informaţii, fişe sau alte resurse.